Ayurvédikus babamasszázs

A képzés célja:

Az indiai alapokon nyugvó babamasszázs megtanít arra, hogy a szeretetteli érintésnek, masszázsnak milyen jótékony hatása van: hasfájás, alvásgondokra gyógyír, természetes babaápolás, esszenciális egészségmegőrzés, az érintéssel szorossá válik a kapcsolat és kötődés a baba és mama között.

Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, akinek gyermeke születik, fontosnak tartja a baba megismerését, a nyugodt alvást, a gyermeke egészséges fejlődését, a korai kötődés kialakulását, mindezt szakember segítségével végezve.

A köldökcsonk leesése után bármikor elkezdhető, ideális a 2-6 hónap között elvégezni, később is lehet, de számolni kell azzal, hogy a gyermeknek a mozgásfejlődés fontos, így nehezebb lesz őt bevonni.

Egy online kurzus azoknak, akik szeretnék megismerni gyermeküket, szeretnének nyugodt alvást, hasfájásmentes napokat és

fontos nekik a szeretetteli kapcsolat a babával.

A babák első szeretet nyelve az érintés. Ekkor alakul ki egy szoros kötelék mama és baba között.

A babamasszázs egy olyan varázslat, amivel a kötődést erősíteni, a sírást enyhíteni és az alvást javítani lehet.

A babák életében az első életév különösen fontos az érzelmi és létbiztonság megalapozása szemontjából.

Mozdulatai az indiai masszázs elemeiből állnak, mely aztán a jóga hozzáadásával nyerik el végleges formájukat. Babamasszázsról beszélünk, de a mozdulatok tökéletesen alkalmazhatók nagyobb gyermekeknél, sőt akár felnőtteknél is.

 

  • Hatásai igen széles körűek, pl.: izomlazítás, légzésstimuláció, de serkenti a nyirok- és vérkeringést, mely az immunrendszer alakítása szempontjából igen fontos. A pocakon alkalmazott masszázs jelentősen csökkenti a hasfájást. Az érintés hatására, mely anya és csecsemője között történik, az anyai szervezetben magasabb szinten választódik ki az oxytocin nevű hormon, mely segít az anyatej hatékonyabb kiürülésében.
  • A babamasszázzsal a babák kiegyensúlyozottabbak lesznek, harmonikusabban fejlődnek. A kurzuson megismerheted a babád alkattípusát, illetve, hogyan tehető harmonikussá az érzelmi és létbiztonsága.
Bónuszok

BÓNUSZ: Babaápolási, egészségmegőrzési tippek, kontrasztos babakártyák